wie/who

wie / who"As wolves own the Earth, fish own the Water, birds own the Sky and gods own the Fire, so mankind comes to own the 5th element: Art." - Helène Grimaud


Read text in english here

Muziek pianoman en meer

Roeland's specialiteit is piano improviseren in de genres die hij zo lief heeft: Romantisch impressionistisch klassiek, pop, Roma muziek, Zuid Amerikaanse ritmes en swing.

Roeland is opgeleid als klassiek pianist en als acteur.

Hij speelt daarnaast HAMMOND, traporgel en accordeon en zo nog wat loslopende instrumenten. Hij is ook virtuoos stemperformer. Componist van theatermuziek en liederen. 


Roeland is een lyrische, bevlogen speler.


"Ik leef ongeveer 2 maanden per jaar het leven van een rocker".

Hij begeleidt de filmische songs van singer-songwriter Julie Scott, samen richtten zij in Den Haag de experimentele rockband can_of_be op (2002-2007), waarmee ze de albums Schizo en Don Quichot opnamen. Ook op haar 2 solo CD's (Thoughts and Sounds en Dearydeary) speelt Roeland toetsen.

29 november 2019 gaven zij hun 25 jarig jubileumconcert voor een uitverkochte zaal. Het gaf impuls tot hernieuwd samen touren.


Roeland speelt in rockband Fratsen, wereldberoemd in Twente, ontstaan eind jaren '80 stopte in 1996 en is sinds 2014 weer samen in originele bezetting. Met hun energieke spel en Andre Manuel's scherpzinnige teksten touren ze langs de Nederlandse podia. Ze brachten een serie CD's uit: Muts, Dorst, Snachs, Niet alleen, Naar Buiten, Punt, Komma, Caspar, Spookt.

Recent is Fratsen opgegaan in de band Dancing Dollekamp en treden ze op met zijn zevenen in muzikaal verhaal "Volksheil", over opgroeien in het stedeke Diepenheim, vervat in 16 songs.


Deze site staat bomvol muziek. Had je misschien al op de home page gezien. Check daarnaast de music & more pagina. En klik op de links in rode letters!  Op de inspiratie pagina kun jij je wentelen in muziek van anderen en aanverwante schoonheid, die het leven hier en nu een stuk mooier maakt!


Theater 

Roeland componeert en speelt voor muziektheaterproducties, film, maakt eigen performances op ongewone locaties en is acteur en muzikant in theater Branoul, Den Haag. Regelmatig wordt hij bij muziektheaterprojecten betrokken om processen te begeleiden of muzikale regie te voeren.


Les

pianoles

improviseren

(intuïtief) zingen

stem- presentatietraining

muziektheaterles

persoonlijke ontwikkeling


Naast dat Roeland pianoles geeft in alle genres geeft hij zangles en muziektheaterles. Roeland is een echte coach, gespecialiseerd in dealen met spanning, angst en jou helpen jouw unieke manier van spelen, acteren en zijn te helpen vormgeven. Weg van imitatie. Roeland vermijdt methodes en routine in zijn lessen. Zijn les begint bij wat jij nodig hebt. Iedereen is uniek en heeft iets anders nodig!


Zo nu en dan is Roeland moderator, (deel)sessieleider of interviewer. Hij interviewde in 2020 Hanna Bervoets, Boris Diettrich, Mounir Samuel en Stephan Sanders in theater Ludens in Voorburg. Leidde een debat tussen gemeente en belanghebbenden over het afschaffen van subsidies, en hielp een jong muziekensemble een nieuwe artistiek en zakeleijk leider kiezen.

 

Zie CV voor zijn complete verhaal!